Kuulumisia

26.12.2010

Kylläpä aika on taas vierähtänyt sitten viime päivityksen! Tässäpä siis katsaus lähimenneisyyden tapahtumiin:

Astan pennut ovat saavuttaneet jo viiden viikon iän, ja ovat reippaita ja varsin lupaavia mittelinalkuja. Bio Sensor-ohjelma suoritettiin ajallaan, ja hieman kasvettuaan pennut ovat päässeet mukaan kyläilyreissuille tutustumaan suureen maailmaan. Osalle pennuista etsin vielä aktiivisia ja yhteistyökykyisiä sijoituskoteja, joten kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan näihin tulevaisuuden toivoihin.

Joulukuun alkupuolella osallistuimme messukeskuksen voittaja-näyttelyihin neljän koiran voimalla. Viikonlopun saldo oli hieno, tässä tulokset molemmilta päiviltä:

Helsinki Winner-10 11.12.2010

Hulmukan Conan NUO ERI1 PU4

Hulmukan Benno AVO EH1

Hulmukan Badding VAL ERI2

Hulmukan Bööna VAL ERI2 PN4

kennel Hulmukan KAS2 KP

Voittaja -10 12.12.2010

Hulmukan Conan NUO ERI1 PU4 VASERT

Hulmukan Benno AVO ERI1 PU3 SERT -> FI MVA

Hulmukan Badding VAL ERI1 PU1 CACIB V-10

Hulmukan Bööna VAL ERI2 PN4

kennel Hulmukan KAS1 KP ROP-kasvattaja

Onnittelut Mariellalle ja Mikolle Chocon valioitumisesta, ja Sarille Chilin tittelistä! Sen lisäksi lämmin kiitos kaikille osallistumisesta, oli jälleen kerran hienoa nähdä tiimimme puhaltamassa yhteen hiileen!

Seuraava viikonloppu toi mukanaan niin iloisia, kuin myös surullisia uutisia. Aloitetaan vaikka iloisista: tehokaksikko Chili ja Ninja lähtivät jälleen valloittamaan maailmaa, tällä kertaa suuntana oli Liettua. Tässä viikonlopun tulokset:

18.12.

Hulmukan Badding PU2 luokkaSERT VACA

Hulmukan Bööna PN1 SERT CACIB ROP ->LT MVA

19.12.

Hulmukan Badding PU2 SERT CACIB ->LT & BALT MVA

Hulmukan Bööna PN2 VACA

Hurjasti onnitteluja Katille ja Sarille uusien valionarvojen johdosta, ja iso kiitos siitä, että tuotte upeat koiranne esille!

Sitten ne surulliset uutiset. Juuri iloitessani Liettuasta kantautuneiden tulosten johdosta, sain pysäyttävän viestin: Kiira oli jäänyt auton alle ja menehtynyt. Tällaisessa tilanteessa ei sanat riitä, vaan sydän kipristyy tuskasta kasaan. Haluan kiittää kaikkia ihania ystäviäni myötäelämisestä ja avusta. Terhille toivon paljon voimia musertavaan suruun!

Kiira (Mintgarden's Ödis) 20.11.2009-18.12.2010

"En ole  ikiunessa, en ole poissa, Olen tuhat tuulta puistikoissa, Olen valonvälke aallokossa. Olen timantti hankien loistossa. En ole jättänyt teitä, en ole vaiti, Olen lintujen laulu taivaalla, Olen kuiskaus viljapellolla, Olen henkäys rakkaani poskella. On elämä meri ja suuret sen aavat, toisistaan tukea ystävät saavat... En ole ikiunessa, en ole poissa, Kuljen mukanasi karikoissa" - Eino Leino


19.11.2010

Iloisia uutisia! Asta synnytti eilen neljä pentua: kaksi poikaa ja kaksi tyttöä, kaikki mustia. Pennut ovat vahvoja ja reippaita, ja Asta hoitaa pienokaisiaan erinomaisesti.

f-pentue-1.jpg

Asta ja pennut yhden vuorokauden ikäisinä

 


 

15.11.2010

Eilen tein Arton kanssa reissun Jyväskylän kansainväliseen koiranäyttelyyn, ja palasin kotiin tuoreen Suomen muotovalion kanssa. Myös Ninja esiintyi samoissa karkeloissa, ja tässä tulokset:

Jyväskylä KV 14.11.

Ellinghorst's Attack In Black AVO ERI1 PU2 SERT VACA -> FI MVA

Hulmukan Bööna VAL ERI

Onnittelut Sirulle ja Tapsalle Arton valioitumisen johdosta, ja kiitos kaikille tutuille mukavasta päivästä Jyväskylän näyttelyssä!

 


 

7.11.2010

Astan masu sen kuin vain pullistuu, ja rouvakoira on ilmiselvästi jo jäänyt äitiyslomalle. Kovasti innoissaan meillä jo odotellaan F-pentueen tuloa maailmaan, mutta hetki pitää vielä malttaa, tänään on tiineysvuorokausia kasassa 51. Aina niin vilkas ja aktiivinen Asta viihtyy ennenkuulumattoman paljon sohvalla lekottelemassa, mutta toki edelleen tulee paikalle kuin kärppä, jos vain arvelee olevan pientäkään mahdollisuutta päästä treenaamaan! Astan bravuuri, salaman nopea maahanmeno on väliaikaisesti muuttunut maltillisemmaksi, sillä eihän pallomahan päälle tokikaan voi heittäytyä astamaisella vauhdilla :)

Syksyn mittaan suunniteltu ja harkittu lisäys jalostusohjelmaan on nyt konkretisoitumassa: ystäväni Terhi Hiltusen narttu Mustanpaimenen Ulpu "Hilla" saa ensimmäisen pentueensa leasing-sopimuksella Hulmukan kenneliin. Sulhoksi Hillalle valittiin oranssi-soopeli uros C.I.B. FI MVA EE MVA NO MVA RUS MVA LV MVA EEV-09 NEVSKY WINNER-09 Mahti Vahdin Hiewatha "Hippu". Olen seurannut molempien koirien kehitystä nuoruudesta aikuisuuteen, ja molempia olen ihaillut ennen kaikkea erinomaisten luonneominaisuuksien vuoksi. Olen hyvin iloinen nyt voidessani toteuttaa tämän yhdistelmän. Kiitos Terhi, sekä Päivi ja Nea!

Kuten viikonloppuihin kovin usein kuuluu, kerron vielä muutamat näyttelytulokset:

6.11. Tarto KV Hulmukan Badding CACIB ROP

7.11. Lohja pentunäyttely Hulmukan Dali PEK1

7.11. Tarto KV Hulmukan Badding CACIB ROP

Lämpimät kiitokset Kirsille perheineen, sekä Sarille! On todella mukavaa, että tuotte koirat esille.

 


 

1.11.2010

Meillä on elo rauhoittunut hetkeksi, kun E-pojat muuttivat omiin koteihinsa perjantaina. Erno asuu nyt Helsingissä, tervetuloa mukaan tiimiin Eino, Kaisa ja Sohvi! Elvis sitten muuttikin pidemmän matkan päähän, ja asuu nyt Tsekin Lustěnicessa Olga Fidlerován luona. Lensin Olgan luokse perjantaina mukanani Elviksen lisäksi myös Madde-kleininpentu, joka oli niin ikään muuttamassa Tsekkiin. Kyläilyyn ei tällä kertaa ollut liiemmin aikaa, vaan palasin takaisin jo lauantaina, tällä kertaa toimien kuriirina kahdelle kleinille. Ahkera Tsekin matkailu on ollut antoisaa ja avartavaa. Erityisen hienoa on ollut tavata paikallisia kasvattajia ja koiria, mutta yllättävänä lisäbonuksena kieli alkaa jo taipua lausumaan tsekin kielen haasteellisia konsonanttiryppäitä! Toivottavasti pääsen taas pian harjoittelemaan tämän mielenkiintoisen kielen käyttöä autenttiseen ympäristöön.

10-p-1.jpg

Madde ja Elvis uusien omistajiensa kanssa

10-p-ponty.jpg

Hulmukan Elvis "Ponty"

10-p-2.jpg

Petr, Olga ja Ponty

Lauantaina kuului Kuopion suunnalta mukavia uutisia: Hulmukan Bööna "Ninja" oli käynyt terveystarkastuksessa, ja tuloksena terveet silmät ja 0/0 polvet! Nyt voin siis hyvillä mielin jatkaa pentusuunnitelmien laatimista Ninjankin osalta.

Sunnuntai-aamuna oli vuorossa reissu Lahden kansainväliseen koiranäyttelyyn. Paikalla oli koko B-pentue, joilla oli nyt kaksi vuotta täytettyään ensimmäinen mahdollisuus tulla Suomen muotovalioiksi. Näin myös kävikin Chilin ja Ninjan osalta, ja koko porukan tulokset siis tässä:

Hulmukan Badding VAL ERI1 PU1 SERT CACIB VSP -> FI MVA

Hulmukan Bööna AVO ERI1 PN2 SERT VACA -> FI MVA

Hulmukan Benno AVO ERI2 PU3

Onnittelut B-porukan omistajille hienoista tuloksista, ja lämmin kiitos aktiivisuudestanne!

Sitten on vielä vuorossa etsintäkuulutus: Grossspitz-uros Cleolle etsitään uutta kotia. Cleo on vähän yli 2-vuotias, väriltään musta, ja luonteeltaan varautunut ja pehmeä. Cleon perhe luopuu koirasta ajanpuutteen vuoksi. Cleolle on etsinnässä koti mielellään maalta, ja sellaisen ihmisen luota, joka omaa jo koirakokemusta. Cleosta saa lisätietoja puhelimitse tai sähköpostitse, ja poikaan voi tutustua myös hänen omalla sivullaan .

 


 

  17.10.2010

Kuulumisia taas pitkästä aikaa! Kuluneen puolentoista kuukauden aikana on ollut niin monta rautaa tulessa, että en ole joutanut sivuja päivittämään lainkaan, vaikka huikeita juttuja on tapahtunut.

Syyskuun puolivälissä Asta aloitti juoksunsa, ja ajan ollessa kypsä matkustin Astan kanssa Tsekkiin tapaamaan sulhoa. Isäksi suunniteltuun pentueeseen olin valinnut terveeksi tutkitun, hyväluonteisen ja komean valiouroksen nimeltään Akim Věčná Legenda. Akimilla on kotimaassaan vakuuttavaa jälkeläisnäyttöä niin terveyden, luonteen ja ulkomuodonkin puolesta, ja odotan innolla toiveissa olevaa pentuettamme. Reissu oli kaikin puolin upea kokemus: sain tavata paikallisia kasvattajia ja rodun harrastajia, sekä tietysti myös hienoja koiria. Astan tiineys on nyt edennyt puoliväliin, ja pentujen odotetaan syntyvän viikolla 46.

 

09-cz-akimasta.jpg

Asta ja Akim

 

09-cz-rav-1.jpg

Illanistujaiset prahalaisessa ravintolassa. Koirat olivat tervetulleita, ja myös niille tarjottiin lautasannokset.

Kahden viikon kuluttua lokakuun alussa oli edessä uusi matka Tsekkiin, tällä kertaa suuntana oli Mlada Boleslav, ja spitzien erikoisnäyttely. Mukanani Suomea edustamaan lähtivät Hulmukan Badding "Chili", ja Hulmukan Bööna "Ninja". Näyttely oli erikoisnäyttely kaikille saksanpystykorvien koko- ja värimuunnoksille, sekä japaninpystykorville. Tapahtuma oli hieno kokemus: järjestelyt olivat moitteettomat, puitteet hienot erinomaisine koiranulkoilutusmahdollisuuksinen, ja ihmiset erittäin ystävällisiä. Mukavan näyttelypäivän kruunasivat Chilin ja Ninjan huikeat tulokset:

Hulmukan Badding: SERT ROP club winner-2010 BIS

Hulmukan Bööna SERT VSP club winner 2010

Hulmukan Badding & Hulmukan Bööna BIS-pari

Näyttelyn yhteydessä järjestettiin tsekkiläisten saksanpystykorvien kasvattajien kokous, johon sain kutsun osallistua.

 

10-cz-kokous.jpg

Paikallisia kasvattajia

 

10-cz-jana.jpg

Jana Musilova, Ninja, Chili ja Tarca

Näyttelyyn osallistumisen lisäksi matkalla oli toinenkin, tärkeä tarkoitus. Sain vierailla Lukato Gold-kennelissä, josta mukaani lähti kauan odotettu tulokas Hulmukan-tiimiin: tervetuloa Suomeen Helen of Troya Lukato Gold "Leena"! Tätä pentua on odotettu kauan ja hartaasti, ja nyt kun se vihdoin on luonamme, voin todeta olevani hyvin tyytyväinen tähän reippaaseen, erinomaiset koulutusominaisuudet omaavaan neitikoiraan.

 

10-cz-leena-2.jpg

Helen of Troya Lukato Gold

 

10-cz-formatorchili.jpg

Grossspitz Formator Fertis z Vitonského Panství ja mittelspitz Hulmukan Badding

 

 

Kaiken tämän matkailun lomassa E-pentue on pitänyt minut kiireisenä. Elvis ja Erno kasvavat kohisten, ja ovat ihastuttavia nuoria koiraherroja. Molemmat pojat ovat avoimia ja sosiaalisia, ja sen lisäksi erittäin lupaavia myös ulkomuodollisesti. Ernolle on edelleen "se oikea" koti valitsematta, joten vastuuntuntoiset ja yhteistyökykyiset sijoitusperhe-ehdokkaat ovat tervetulleita kyläilemään meille, ja tutustumaan tähän hurmaavaan nallekarhuun.

Lisäksi vielä kerrottakoon, että eilen Virossa Rakveressa Chili jälleen kerran puhdisti pöydän:

Hulmukan Badding ROP SERT -> EE MVA

Kiitos Sari aktiivisuudestasi! Tämä oli jo neljäs valionarvo Chilille.

 


 

7.9.2010

Joukkomme on vahvistunut kahdella kirsulla: Heta synnytti perjantaina 3.9. kaksi mustaa urospentua! Synnytys oli helppo, ja Heta hoitaa terhakoita pentujaan huolella. Pentujen painot nousevat kohisten, ja Bio Sensor-ohjelma aloitettiin eilen.

Koiraluku kotonamme on vähentynyt nyt alkusyksyllä yhdellä, kun omaa ihmistään etsivä Arto löysi kotinsa Sirun ja Tapsan luota! Tervetuloa tiimiin nyt myös koiran kera, rakkaat vanhempani :)

Tässä vielä tuloksia missirintamalta:

28.8.2010 Yppäri rn

Hulmukan Bööna NUO ERI1 PN1 SERT ROP

28.8.2010 Tervakoski kv

Hulmukan Badding NUO ERI1 PU1 SERT CACIB ROP

Mintgarden's Ödis JUN EH1

15.8.2010 Heinola, erikoisnäyttely

Hulmukan Bööna NUO ERI1 PN4 SERT

8.8.2010 Kuopio kv

Hulmukan Bööna NUO ERI1 PN2 SERT VACA

7.8. Kuopio kv

Hulmukan Bööna NUO ERI1 PN3 SERT VACA

6.8. Kuopio kv

Hulmukan Bööna NUO EH1

 


 

28.7.2010

Vietimme viime viikonloppuna hulmukkalaisten kesäpäiviä. Lauantaina osallistuimme Helsingin kesänäyttelyyn neljän koiran voimin, ja tässä kerrassaan loistavat tulokset:

Hulmukan Asta VAL ERI1 PN1 ROP

Hulmukan Benno NUO ERI1 PU1 SERT VSP

Hulmukan Bööna NUO ERI1 PN2 SERT

Hulmukan Conan JUN ERI1 PU3 ROP-juniori

kennel Hulmukan KAS1 KP ROP-kasvattaja BIS2-kasvattaja

07-kp-ryhm-14.jpg

Kasvattajaluokan arvostelu, Raisa Savander:

"Hyvin tasainen ryhmä laadukaita yksilöitä. Kaikilla miellyttävät päät. Hyvät ilmeet. Oikea karvanlaatu. Kasvattaja voi olla ylpeä erinomaisesta ryhmästä."

Näyttelyn jälkeen kesäpäivämme jatkuivat Evolla, jonne saapui näyttelyväen jatkeeksi lisää hulmukkalaisia. Onnin Majan maisemat tarjosivat erinomaiset puitteet yhteiseen toimintaan ja luonnossa virkistäytymiseen. Kiitos kaikille osallistujille mukavasta viikonlopusta!

07-kp-evo-14.jpg

07-kp-evo-23.jpg

07-kp-evo-3.jpg

07-kp-evo-34.jpg

07-kp-evo-40.jpg

07-kp-evo-43.jpg

 


 20.7.2010

Tiivistetyt kesäkuulumiset lomakiireiden keskeltä: uusia pikku-hulmukoita on odotettavissa, sillä Heta on astutettu! Jos kaikki menee niin kuin toiveissa on, pennut syntyvät syyskuun alussa. Lisätietoa löytyy pentuja-sivulta.

Viime lauantaina oli vuorossa D-pentueen ikäkauteen liittyvä käyttäytymistesti ja pentuetapaaminen. Oli ilo nähdä koko pentue vanhempineen ja kotijoukkoineen paikalla, ja haluankin kiittää koko D-jengiä osallistumisesta! Kiitos myös Sannalle, Riikalle ja Liisalle avusta tapahtuman järjestelyissä! D-pentue kasvaa toiveiden mukaisesti, ja uskon että ainakin isot pojat venähtävät grossin mittoihin, kuten kovasti toivon.

d-testi-1.jpg

Kirsi ja Dali

d-testi-2.jpg

Riikka, Anne ja Doris

d-testi-3.jpg

Jouni ja Nalle

d-testi-4.jpg

Jenni ja Dave

d-testi-5.jpg

D-pentue kotijoukkoineen

 

Ninja on kesän aikana osallistunut useisiin näyttelyihin, ja menestynyt vallan erinomaisesti! Tässä tuloksia:

12.6. Tuuri SERT ROP

4.7. Forssa SERT VSP

11.7. Oulu SERT CACIB ROP

12.7. Oulu SERT CACIB ROP

18.7. Ylivieska EH2

Ninja on tähän mennessä kerännyt jo 10 sertiä! Kiitos Kati aktiivisuudestasi, jälleen kerran, ja onnittelut menestyksen johdosta :)

roppinippe.jpg

Ninja ja Oulun reissun helyt

Ninjan lisäksi Chili pyörähti kehässä Karjaalla 12.7. ja tuloksena oli vaatimattomasti SERT ROP! Kiitokset ja onnittelut Sarille :)

 

Ensi viikonloppuna kokoonnumme taas isommalla porukalla hulmukkalaisten kesäpäivillä! Odotan kovasti tapaamista, ja toivotankin kaikki hulmukkalaiset lämpimästi tervetulleiksi!


6.6.2010

Tänään kävimme Hetan ja Conanin kanssa terveystarkissa, ja tulokset olivat mitä mukavimmat: Conan terveet silmät ja polvet 0/0, sekä Hetalla myös edelleen terveet silmät! Tässä tuore kuva komeasta Conanista:

06-conanposeeraa.jpg

Perjantaina joukkoomme liittyi kauan odotettu uusi tulokas Rossfort Amarillo, joka sai kutsumanimekseen Peikko. Peikko on hankittu yhteistyössä Kati Toroin kanssa, ja asuu sijoitettuna Terhi Hiltusella. Tässä pari kuvaa nuoresta herrasta:

06peikko-1.jpg

06peikko-2.jpg


3.6.2010

Nyt on taas vuorossa katsaus viimeaikojen tapahtumiin! Kevät on ollut hyvin kiireistä aikaa, ja paljon on tapahtunut. Huhti-toukokuun vaihde kului tiiviisti D-pentujen kanssa touhutessa, ja pentujen ympäristökasvatuksen alkuun saattamisessa. Ennen luovutusta pesue pentutestattiin, ja koko porukka osoitti testissä suurta toimintakykyä. Kaikki pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa. Tervetuloa mukaan tiimiin Anne ja Risto, Jenni ja Tatu, Jouni ja Nora, sekä Kirsi perheineen! Uuteen kotiin on tässä hiljakkoin muuttanut myös Aasa, joten tervetuloa myös Sari mukaan joukkoon iloiseen!

Kevään korvalla ovat monet hulmukkalaiset osallistuneet näyttelyihin. Kiitos kaikille siitä, että tuotte koiria esille! Tässä viimeaikojen tuloksia:

1.5.2010 Hollola

NUO ERI1 PU1 SERT ROP Hulmukan Benno

NUO ERI1 PN1 SERT VSP Hulmukan Bööna

VAL ERI1 PU2 VASERT Hulmukan Badding

AVO H Hermann von Schloss Lindenau

13.5.2010 Kangasniemi

NUO EH1 Hulmukan Bööna

22.5.2010 Hamina

VAL ERI3 PU3 Hulmukan Badding

23.5.2010 Helsinki

NUO ERI1 PN1 SERT CACIB VSP Hulmukan Bööna

29.5.2010 Joensuu

NUO ERI1 PN1 SERT VSP Hulmukan Bööna

30.5.2010 Järvenpää

JUN ERI2 Hulmukan Conan

VAL ERI3 Hulmukan Badding

NUO ERI1 PN4 VASERT Hulmukan Bööna

VAL ERI1 PN2 Hulmukan Asta

KAK2 KP kennel Hulmukan

 

Huh, tässä listatessa tuloksia todella yllätyin, kuinka aktiivisia näyttelyharrastajia joukostamme löytyykään! Järvenpään näyttelyssä esitimme ihka-ensimmäistä kertaa Hulmukan-kasvattajaryhmän. Kiitos kaikille osallistumisesta!

hollolapieni.jpg

Sitten katse kohti tulevaa: syksyn pentuesuunnitelmat ovat hieman muuttuneet, sillä muutamat lähiaikoina toteutuvat tuonnit muuttivat suunniteltua jalostusohjelmaa. Pyrin päivittämään pentuja-sivun ajan tasalle mahdollisimman pian.

sisaruksethollolapieni.jpg


12.4.2010

Paljon onnea 1-vuotiaalle Conanille perheineen!


2.4.2010

Hyvää pääsiäistä kaikille! Eilen koitti Chocon suuri päivä, kun muutto uuteen kotiin oli edessä. Kotiutuminen on alkanut hyvin, ja ensimmäiset kuulumiset olivat todella mukavaa kuultavaa. Mariella ja Mikko, sydämellisesti tervetuloa mukaan tiimiin!

chocomariella1.jpg

chocomariella2.jpg

Aamun pennut tapailevat jo ensimmäisiä askelia, ja kasvavat edelleen hyvää vauhtia. Bio Sensor-ohjelma alkaa olla lopuillaan, ja pian sen jälkeen Aamu pesueineen muuttaa pentuhuoneesta olohuoneeseen keskelle arjen tohinoita.

d-13-1.jpg

d-13-2.jpg


 28.3.2010

Iloisia uutisia: joukkomme on lisääntynyt neljällä, kun Aamun ja Pellen pennut syntyivät! Aamu on erinomainen äiti, ja pentulaatikossa pötköttää neljä pontevaa pentua. Pentuja syntyi viisi, mutta pieni tyttöpentu menehtyi pian syntymän jälkeen. Pennut ovat lupaavan suurikokoisia. Toiveissa on, että ainakin osa pennuista kasvaisi niin suuriksi, että ne aikuisina voitaisiin siirtää grosspitzeiksi. Tässä pentujen syntymäpainot:

Diesel 244 g

Dippi 191 g (Dippi menehtyi 1 vrk iässä)

Doris 244 g

Dali 240g

Dave 260 g

d-1-1.jpg

Myös näyttelyrintamalta on mukavaa kerrottavaa. Tänä viikonloppuna B-pentue on reissannut maailmalla, ja tässä tulokset:

Moskova 27.3. Hulmukan Bööna SERT CACIB VSP

Moskova 28.3. Hulmukan Bööna SERT VSP -> RU MVA

Riika 28.3. Hulmukan Badding SERT CACIB ROP LVV-10 LV MVA

Sylin täydeltä onnea Katille Ninjan, ja Sarille Chilin valioitumisen johdosta! Ja kiitos siitä, että tuotte upeat koiranne esille!

 


14.2.2010

No niin, laitanpa vihdoin hulmukkalaisten kuulumisia tänne kotisivuillekin! Puolen vuoden aikana on tapahtunut yhtä jos toistakin, joten tässä pikakatsaus menneeseen:

Syyskuussa vietimme hulmukkalaisten yhteistä syyspäivää Espoossa. Tapahtuman aikana järjestettiin B-pentueen 1-v, ja C-pentueen 4kk käyttäytymistestit. Lisäksi saimme taas nauttia luottokouluttajamme Erkku Kottosen luennosta, jonka jälkeen hulmukkalaiset saivat soveltaa luennon antia käytännössä. Päivän kruunasi ulkoilu Kauhalan jylhissä maisemissa. Kiitos kaikille osallistumisesta! Syyskuussa Aamu kävi silmä- ja polvitarkastuksessa, ja aivan vahingossa samaan syssyyn tulivat myös lonkat kuvattua. Tuloksina terveet silmät ja polvet, sekä lonkat C/C. Syyskuun alussa Asta osallistui Vantaan näyttelyyn, tuloksena PN1 ROP.

Marraskuussa Asta piipahti Turun näyttelyssä, tuloksena PN2 VACA.

Joulukuussa vuorossa olivat V-09 ja PMV-09 näyttelyt Helsingissä. Lauantaina Asta PN2 VACA, Ninja ERI JUN ERI2, Chili JUN EH3 ja Arttu JUN ERI ERI2 VASERT. Sunnuntaina tulokset: Susi PN1 CACIB VSP PMV-09, Asta VAL ERI3, Chili JUN ERI2 VASERT, Ninja JUN ERI3 ja Arttu JUN ERI.

Tammikuussa sitten tytöt tulivat juoksuun vuoron perään, ja jouduin hieman muuttamaan pentusuunnitelmia päällekkäisyyksien takia. Ensin heilastelemaan pääsi Aamu, ja ensi viikolla ultran jälkeen tiedämme, onko pentusia tuloillaan. Seuraavaksi oli Astan vuoro päästä miehelään, mutta nuori sulho Arttu vaatinee vielä hieman aikaa harjoitellakseen miesten puuhia! Koska hyvin onnistuneita astumisia ei oikeaan ajankohtaan tapahtunut, uskon että Astan pentusuunnitelmat siirtyvät ensi syksylle. Ennen Astan ja Artun heilasteluja Arttu kävi silmä- ja polvitarkastuksessa, jossa tuloksena silmät distichiasis ja polvet 0/0. Oikeasta silmästä löytyi kaksi ylimääräistä ripseä, yksi ylhäältä ja toinen alhaalta. Myös Chilille tehtiin terveystarkastus, jossa tuloksena terveet silmät ja polvet 0/0. Tammikuun tapahtumiin lukeutuu vielä Hetan valioituminen Turussa 23. päivä. Samaisessa näyttelyssä Conan aloitti näyttelyuransa tuloksella EH2, ja Chili sijoittui tuloksella ERI1 PU3 VACA. Kaiken tämän lisäksi saimme uuden jäsenen jengiimme: tervetuloa joukkoon Mintgarden's Ödis "Kiira", ja Kiiran emäntä Terhi!

Helmikuu toi mukanaan surullisia uutisia: Chocon perheessä oli puhjennut lapselle allergia, ja allergiatestien tulokset olivat lohduttomat: muu ei auta kuin luopua perheen rakkaasta lemmikistä! Niinpä raskas päätös oli pakko tehdä, ja Choco on nyt täällä meillä etsimässä uutta hyvää kotia.


 30.8.2009

Onpa ollut melkoinen tauko päivityksien osalta sivuillamme! Elämä on ollut kiireistä ensin lomailun, ja sitten muuton ja töiden merkeissä. Paljon on tapahtunut koirarintamalla, enkä varmasti huomaa kaikkea tähän edes kirjatakaan!

Asta tuli juoksuun heinäkuun puolivälissä, ja tarkoitus oli astuttaa Asta tuosta juoksusta. Matkavalmistelut Luxemburgiin oli tehty, ja kaikki oli valmiina hääreissua varten, mutta mutta... Kun juoksun etenemistä alettiin seurata progesteronitestein, oli Asta jo ovuloinut, ja oli myöhäistä lähteä reissuun. Niinpä Astan pentusuunnitelma lykkääntyi toteutettavaksi seuraavasta juoksusta.

Hulmukkalaiset ovat esiintyneet näyttelyissä varsin tiheästi kesän aikana, ja B-junnut ovat jo kaikki saaneet ensimmäiset sertinsä. Myös Arttu on liitänyt näyttelystä toiseen, ja vallan erinomaisin tuloksin!

Kesän päätteeksi leivottiin eilen 29.8. ensimmäinen Hulmukan-muotovalio, kun Asta valioitui Tervakoskella 2v 2vrk iässä!

Syyskuussa on luvassa kaikille hulmukkalaisille yhteinen syystapahtuma, jonka yhteydessä tehdään suunnitelman mukaiset käyttäytymistestit B- ja C-pentueille. Luvassa on myös koulutusaiheinen luento ja workshop, sekä yhteistä ulkoilua. Tervetuloa mukaan kaikki hulmukkalaiset!


 5.7.2009

Kuluva viikonloppu meni näyttelyiden merkeissä: pitkästä aikaa kehässä oli joku kotikoiristamme, kun Heta pyörähti ensin lauantaina Tuusulassa, ja sitten sunnuntaina Hyvinkäällä arvosteltavana. Tuusulassa Markku Mähönen antoi Hetalle H:n, ja Hetan pojan Chilin tulos oli EH1. Hyvinkäällä tuomarina toimi Harto Stockmari, ja Hetan tulos oli PN1 SERT VSP. Sunnuntaina matkassa oli mukana Hetan toinen poika Choco, jonka tulos oli ensimmäisessä näyttelyssään upeasti PU1 SERT ROP! Hurjasti onnitteluja Jonnalle Chocon menestyksen johdosta!

Viikko sitten A-pentueen Asta ja Aasa kävivät silmä- ja polvitarkastuksessa. Molempien tyttöjen silmät todettiin terveiksi, mutta molemmilla todettiin myös yhden kyynelaukon puutos. Astalla toinen kyynelaukko puuttuu oikeasta silmästä, ja Aasalla vasemmasta. Tämä ilmiö on mitä suurimmalla todennäköisyydellä perinnöllinen, sillä myös yhdellä Susin siskoista on todettu vastaava puutos. Polvitutkimuksen tulos oli sekä Astalla että Aasalla 0/0.


8.6.2009

Kesä tuli, ja täällä on jo ensimmäinen pätkä kesälomaakin vietetty! Conan on tullut kahdeksan viikon ikään, ja on komea ja reipas nuori mies. Painoa pojalla on nyt 2200g. Conan muuttaa omaan kotiinsa Alisan ja muun perheen iloksi puolentoista viikon kuluttua. Tervetuloa mukaan tiimiin Ari, Tiina, Alisa, Osku ja Ville!

Conan pentutestattiin Eläinkoulutuskeskuksessa viikko sitten seitsemän viikon iässä. Conan osoitti testissä juuri niin suurta toimintakykyä ja halukkuutta toimia ihmisen kanssa, kuin kotioloissakin havainnoiden olin osannut odottaa. Hieno poika!

conanpentutesti.jpg
Conan ja eläinkouluttaja Erkku Kottonen
Viime viikonloppuna moni hulmukkalainen kunnostautui näyttelyiden saralla niin kotimaassa, kuin rajankin takana. Lauantaina Chili kilpaili Salossa ollen ROP-pentu. Salon näyttelyssä lisäksi Conanin isä Mintgarden's Ilmo sai kolmannen sertinsä, ja tuli Suomen muotovalioksi. Paljon onnitteluja Sannalle! Samaisena päivänä Arttu esiintyi Viron voittajanäyttelyssä, ja räjäytti potin ollen ROP, ja saaden junnusertin sekä voittajatittelit EEJV-09 ja EEV-09! Sunnuntaina oli Ninjan vuoro pyörähtää kehässä Tuurissa. Siellä Ninja oli hienosti VSP-pentu. Paljon onnitteluja Sarille, Pertulle, Jennille ja Katille! Ja yhteisesti onnea meille Ella ja Susanna :)
Sunnuntaina 31.5. oli myös näyttelypäivä, kun Chili osallistui Helsingin pentunäyttelyyn. Sielläkin Chili oli komeasti ROP-pentu.
090531-chili.jpg
Chili 31.5.2009

21.5.2009

Aika rientää nopeasti! Conan on jo ehtinyt 5,5 viikon ikään, ja vaikka pentuja on talossa vain yksi, ei vauhtia tosiaankaan puutu. Asta on ottanut tehtäväkseen toimia viihdytysjoukoissa (kuten kelpo sisarpuolen kuuluukin), ja leikkii Conanin kanssa nauttien tuohusta täysin siemauksin. 

Conan on ehtinyt jo kulkea muun joukon matkassa kyläilemässä, ja on samalla tavannut myös tuttuja koiria. Nuori mies on reipas, ja on kuin kotonaan uusissa tilanteissa. Conan on saanut tutustua myös tulevaan kotivakeensä, ja ihastus näyttää olevan molemminpuolista :) 

 

210509-conan.jpg
Conan 5,5 vkoa
Ninjan piti tänään näytellä Lappeenrannan pentunäyttelyssä, mutta epäonneksi matka sinne peruuntui. Ninjan neuvokas emäntä Kati keksi oivan keinon lievittää matkan peruuntumisen aiheuttamaa harmistusta, ja suuntasi Ninjan kanssa mätsäriin. Tämä reissu kannatti, Ninja sijoittui kisassa lopulta BIS-5. Paljon onnea Kati ja Ninja!  

 

210509-ninjamtsri.jpg
Ninja ja tuoreet helyt

 

3.5.2009

Taas on kerrottavana uutisia kehästä: tänään Chili aloitti näyttelyuransa Hollolan pentunäyttelyssä.  Nuori mies menestyi vallan mainiosti, tuloksena ROP-pentu ja RYP 4! Sylin täydeltä onnitteluja Sari ja Perttu! 

 

030509-chilihollola.jpg
Sari ja Chili

1.5.2009

Jospas kirjoittelisin tänne kuulumisia, pitkästä aikaa! Sitten viime kerran on tapahtunut yhtä jos toistakin, mutta aloitetaan vaikka tuoreimmasta. Olimme tänään Hollolassa näyttelyssä, tosin kotikoirista ei kukaan ollut mukana. Kehässä pyörähti Ninja, joka sai erinomaisen arvostelun, ja oli ROP-pentu. Paljon onnitteluja Kati ja Juuso! Joukkomme hang around-jäsen Luna oli myös missimittelöissä mukana. Lunan näyttelydebyytti tuotti hienon tuloksen: AVO ERI1 PN3. Onnittelut siis myös Tiistilän suuntaan Sannalle ja Odelle! 

 

010509-ninjahollola.jpg
Kati ja Ninja
Joukkomme vahvistui yhdellä koiralla, kun Susi synnytti C-pentueemme 12.4.2009. C-pentue ei ole järin suuri, Susi sai ainoastaan yhden pennun. Lapsukainen on roteva ja reilun kokoinen musta uros, ja sai nimekseen Hulmukan Conan. Conanin kasvua voi seurata hänen omalla sivullaan.

 

conan2vkoa.jpg
Conan 2vkoa
Ja tulihan meille hetki sitten myös uusi ulkomaanvahvistus: Ellinghorst's Attack In Black lensi kanssani Düsseldorfista Helsinkiin maaliskuun puolivälissä. Arttu on yhteisomistuksessa Ella Siintovaaran ja Susanna Sistosen kanssa, ja asuu Jennin luona Lappeenrannassa sijoituksessa.

 8.3.2009

Ihanaa, kevät tulee! Päivän piteneminen saa mielen virkeäksi, ja mahdollistaa lähiympäristön hyödyntämisen ulkoiluun tehokkaimmalla mahdollisella tavalla.  Tänä talvena suosikiksemme on tullut meren jää (onneksi pakkasia on riittänyt), joka on tuonut ulottuvillemme sekä mitä oivallisimman treenikentän, että varsinaisen kiitoradan koirien vapaana telmuamista varten. 

 

090308-heta-1.jpg
Heta
02-2009susiasta.jpg
Susi ja Asta

 Susi kasvattelee massuaan, ja on jo selvästi jäänyt äitiyslomalle, ainakin omasta mielestään;) Mutta lekotelkoon Susi kaikin mokomin, minulla riittää työtä Astan kanssa. Tekeillä on tytön kanssa ohjelma tiputanssiin, ja harjoittelemme Astan kanssa ahkerasti hytkytellen! 

 


 

8.2.2009

Edellisestä päivityksestä on vierähtänyt melkoinen tovi, sillä tekniikka on pettänyt pahan kerran! Peräjälkeen jo kaksi tietokonetta on rikkoutunut, ja täällä todella jo odotellaan uutta konetta käyttöön. 

Viime aikoina on tapahtunut paljon koirarintamalla: 25.1. piipahdimme Turun kv näyttelyssä Astan, Aamun ja Pellen kanssa. Koirien tulokset ilahduttivat suuresti: Asta ERI1 PN1 SERT CACIB VSP, Aamu EH2 ja Pelle EH1. Arvostelut kirjaan hieman myöhemmin koirien omille sivuille. 

 

turku2009.jpg

 Markus, Assi, Aamu ja Asta

31.1. oli vuorossa B-pentueen 4kk käyttäytymistesti. B-joukko osoitti edelleen samoja ominaisuuksia kuin 7 viikon iässä tehdyssä pentutestissä. Seuraavan kerran B-pennut testataan vuoden iässä syyskuun lopulla. Käyttäytymistestin jälkeen oli hulmukkalaisille tarjolla koulutusaiheinen luento Eläinkoulutuskeskuksen toimesta. Kati ja Ninja, Sari, Perttu ja Chili, Jonna ja Choco, sekä Eerika ja Aasa: kiitos antoisasta ja hauskasta päivästä! Oli todella hienoa nähdä, että olette tehneet hyvää työtä koirienne kanssa!

pentutesti2009.jpg

 Sari, Kati, Jonna, Eerika ja Perttu koirineen

luento2009-erkku.jpg

 Erkku luennoi

luento2009-ninja.jpg

Ihmiset olivat korva tarkkana, mutta Ninjaa ei luento kiinnostanut;)

On vielä yksi maininnan arvoinen uutinen: meillä on toiveissa kevätvauvoja! Susi on vieraillut sulhon luona, ja jännityksellä odotamme, josko romanssi kantaisi hedelmää! Sulhoksi valitsin erittäin miellyttäväluonteisen ja terveeksi tutkitun Mintgarden's Ilmon. Lisää tietoa löytyy pentuja-sivulta.

ilmo.jpg

Mintgarden's Ilmo

 


 

28.12.2008

Kylläpä tuntuu nyt talo tyhjältä: Chili lähti tänään uuteen kotiinsa Sarin, Pertun ja muun perheen iloksi.  Chili on kunnon pojanroikale, nyt 13 viikon iässä korkeutta on noin 30cm, ja painoa liki 5kg. 

Joulua on meillä vietetty ulkoilun ja herkuttelun merkeissä. Sääkin on suosinut, sillä on sentään kylmää vaikka ei lunta saatukaan. 

 

251208-3.jpg
Ulkoilijoita joulupäivänä

 

14.12.2008

Kävimme tänään misseilemässä messukeskuksessa Susin ja Astan kanssa. Tytöt menestyivät näytelmissä vallan mainiosti, Susin tulos VAL ERI2 PN3 VACA, ja Astan JUN ERI3. Molempien tyttöjen arvostelut löytyvät omilta sivuiltaan. Susi esiintyi myös Mustanpaimenen kennelin kasvattajaryhmässä, joka palkittiin rotunsa parhaana: paljon onnea Anita! 

Hetan pennuista Bööna (Ninja) ja Benno (Choco) ovat muuttaneet uusiin koteihinsa. Ninja asuu Kuopiossa Katin hoivissa, ja Choco Nummelassa Jonnan ja perheensä lemmikkinä. Badding (Chili) on seuranamme vielä loppiaiseen saakka, jolloin poika muuttaa uuteen kotiinsa Sarin (ja erityisesti Pertun) kaveriksi Kirkkonummelle. Tervetuloa mukaan tiimiin kaikki B-joukkojen omat ihmiset!

Ensi kevään pentusuunnitelmat menivät uusiksi, kun kävi ilmi, että Susin tuleva sulho on todettu hedelmättömäksi. Olen kovasti harmissani tästä, sillä odotin kovasti Susin ja Fatsyn pentuetta. Toistaiseksi suunnitelmat Susin mahdollisesta astuttamisesta keväällä ovat auki, ja sulhoehdokkaat mietinnän alla. Jos "sitä oikeaa" ei Susille löydy, jäävät pentusuunnitelmat Susin osalta odottamaan myöhempää aikaa. 


 

22.11.2008

Sivumme ovat kokeneet ulkoasu-uudistuksen! Tuhannet kiitokset Riikalle sekä teknisestä, että taiteellisesta toteutuksesta! Itse en olisi moiseen kyennyt:D Sivuhuomautuksena todettakoon, että Riikka osaa myös neuloa villasukkia. Kiitos Riikka siis myös lämpimistä sukista;) 

Hetan pennut pentutestattiin seitsemän viikon ikäisinä viime lauantaina. Testin tulos tuki omia näkemyksiäni pentujen toimintakyvystä sekä koulutusominaisuuksista. Koko kööri on reipasta ja mutkatonta sakkia:) Seuraavan kerran pennut testataan neljän kuukauden ikäisinä tammikuun lopulla. Tässä vielä kuva, joka otettiin heti pentutestin jälkeen: 

151108-pentutesti.jpg
Kuvassa eläinkouluttaja Erkku Kottonen ja avustaja Marian Laurila, sekä pennut vasemmalta oikealle: Benno, Bööna ja Badding.
Talvi on saapunut (ainakin hetkellisesti) myös tänne etelään: ensilumi satoi eilen! Siitä onkin otettu ilo irti koko laumamme voimin, ja ulkona telmutaan niin paljon kuin mahdollista. Tässä vielä kuva Hetasta, Astasta ja Susista: mitä lie yrittävät löytää jäisestä heinikosta;)
221108-kaikki-1.jpg8.11.2008

Tänään oli Zaran suuri päivä: Zara pääsi muuttamaan uusien omien ihmistensä luokse Siikajoelle. Aira ja Juha: toivomme teille paljon iloa ja riemukkaita hetkiä Zaran kanssa! Eilen vietimme jo Zaran läksiäisiä, ja koirille tarjoiltiin erikoisherkkuna verilettu-kermaviilikakkua, joka oli varsinainen menestys! 

071108--kakku.jpg
Pennut kasvavat kasvamistaan, ja hulina on jo melkoista:) Kaikki lapsukaiset ovat reippaita ja avoimia koiran alkuja, ja pitävät Hetan sekä hoitotädit Astan ja Susin kiireisinä. Luoksetuloa harjoitellaan jo kovasti: niinhän sitä sanotaan, että nuorena on vitsa väännettävä;)
071108-bennorauli.jpg
Benno ja Rauli 6 vkoa
071108-bna-1.jpg
Bööna 6 vkoa
Perjantaina postinkantaja toi mukanaan postia FCI:lta: Susi on nyt vahvistettu kansainvälinen kaunotar:) 

 

26.10.2008

Tänään meillä oli menoa ja meininkiä, kun saimme vieraiksemme Eerikan ja Aasan! Tarkoitus oli mennä jäljelle, mutta poikkeuksellisen myrskyisän sään seurauksena vietimme iltapäivän Hetan pentujen kanssa seurustellen. A-pennuista oli koolla kolme neljännestä, ja vauhti oli sen mukainen. Säätä uhmasimme sen verran, että nuoriso pääsi metsälenkille. Ihme juttu, sää tuntui häiritsevän vain ihmisiä...

261008-1-eerikaaasa.jpg
Eerika ja Aasa
261008-eerikajaajoukot.jpg
Eerika, Zara, Asta ja Aasa

27.9.2008

Hetan pennut, yksi narttu ja kaksi urosta, syntyivät eilen illalla! Synnytys oli helppo, ja nuori perhe voi hyvin:)  Kyllä ne vaan ovat suloisia... 

270908-perhe-2.jpg
Vaan saammepa tänä viikonloppuna hieman toisenkinlaista joukon jatketta: grossspitz-uros Cleo (Cleo Black Re-Jan Moravia) lentää tänään Suomeen! Cleo on yhteisomistuksessa  Riikka Hoffrénin ja Kirsi Nousiaisen (Ticapon) kanssa. Cleo saapuu iltalennolla, ja matkaa kentältä suoraan omien ihmistensä luo Nastolaan. Tervetuloa mukaan tiimiin Anu ja Antti!

30.8.2008

Meillä vietetään seesteistä elämää: Heta kasvattelee masuaan, ja porukalla kerätään luonnon antimia metsästä (vihdoin niitä sieniä sentään alkaa nousta!). Viime viikolla vietettiin triplasynttäreitä, kun Heta täytti kaksi vuotta, ja Astalla ja Zaralla tuli ensimmäinen vuosi täyteen:)

Viime lauantaina A-pennuille tehtiin suunnitelman mukainen käyttäytymistesti, jossa testattiin toimintakykyä ja reaktioherkkyyttä. Ikävä kyllä Aamu ei päässyt osallistumaan testiin, mutta muut sisarukset olivat paikalla. Oletetun kaltaisia eroja koirien käytöksissä oli näkyvissä, mutta en ole varma, saatiinko koulutuksellinen konteksti poistettua riittävän hyvin, sillä ainakin Asta toistuvasti tarjosi testissä koulutettuja käytöksiä. 

230808-1.jpg

Eerika, Aasa, Zara ja Asta käyttäytymistestin jälkeen Veikkolassa


22.8.2008

Ultra näytti, että pikku-hulmukoita on tuloillaan:)


19.8.2008

Kävimme sunnuntaina Heinolassa näyttelyssä. Asta pyörähti kehässä (tulos EH1, arvostelu löytyy Astan sivulta), ja Zara oli mukana turistina totuttelemassa markkinahumuun:) 

 Zara on nyt ollut meillä reilun viikon, ja tyttö on paljastunut mitä hurmaavimmaksi pikkuneidiksi, jolta ei omaa tahtoa puutu. Zaralla on loppumaton into työskennellä, ja yritteliäisyyttä kuin pienessä kylässä:D Etsinkin Zaralle sellaista kotia, jossa ollaan kiinnostuneita harrastamaan koiran kanssa, sillä tästä tytöstä on moneen!  

110808-3.jpg
Zara

 Meillä odotellaan kovasti jo viikonloppua: perjantaina menemme Hetan kanssa ultraan, ja saamme tietää, onko pikkuisia tuloillaan. Lauantaina on vuorossa A-pentujen käyttäytymistesti Suomen Eläinkoulutuskeskuksen toimesta.


 

6.8.2008

 Hulmukan Alku "Zara" palaa kotiin sijoitusperheen luopuessa koirasta. Nyt Zaralle etsitään uutta kotia, mielellään Etelä-Suomesta. Zara saapuu luoksemme sunnuntaina, joten sen jälkeen vastuuntuntoiset ja harrastavat uudet omistajaehdokkaat ovat tervetulleita tutustumaan tyttöön. 

zara4kk-1.jpg
Zara 4kk ikäisenä

28.7.2008

Meillä on perjantaista asti vietetty koirahäitä! Demi saapui morsionsa luo, ja pariskunta on kuherrellut tiiviisti siitä lähtien. Toiveissa on pesueellinen ruskeita pentusia:D Kuhertelu jatkukoon vielä tovin, ja sen jälkeen alkaakin jännääminen ultraa odotellessa:) 

280708-1.jpg

 Mustanpaimenen Demi


 

18.7.2008

Kylläpä lomalaisen kelpaa: säitä on riittänyt, ja sekä ihmis- että koiraväki on saanut nauttia uimisesta ja metsässä samoilusta. Susi kokeneena uimarina on viettänyt kaikki mahdolliset hetket meressä (tai missä tahansa lätäkössä). Susin perässä Asta, ja jopa Hetakin, ovat kovasti harjoitelleet vesinoutoa lupaavin tuloksin! 

Heta on aloittanut juoksunsa, ja herraseuraa neidille on luvassa ensi viikosta alkaen. Odotamme kovasti sulhasta kyläilemään, tervetuloa Demi:) 

180708-heta-1.jpg
Heta

13.7.2008

Jos Järvenpään näyttely pari viikkoa sitten meni Astalla harjoittelun piikkiin, niin Karjaan näyttely tänään menikin sitten ihan putkeen: Asta on hoksannut, että isoissakin tapahtumissa voi työskennellä, ja käyttäytyi varsin mallikkaasti. Tuloskaan ei olisi voinut olla parempi, Asta pokkasi sertin ollen rotunsa paras:)  Jäimme rotukehän jälkeen vielä ryhmäkehiä odottelemaan (mikäs tässä lomalaisen on aikaa tuhlaillessa;)), mutta siellä ei enää menestystä tullut. Odottelu ei suinkaan mennyt hukkaan kuitenkaan: Astan ottaessa kauneusunia sain paistatella päivää ihanassa kesäsäässä! Astan arvostelu löytyy omalta sivultaan. 


 

12.7.2008

Tänään meillä oli aivan erityisiä vieraita: Riikka tuli kyläilemään Pellen ja Nessan kanssa. Oli todella mukavaa nähdä taas Pelleä, ja ennen kaikkea huomata, kuinka hyvin Pelle jo käyttää onnettomuudessa loukkaantunutta jalkaansa! Poika alkaa olla melkoinen roikale, korkeutta sillä on nyt noin 40cm. Kerrassaan hurmaava nuori mies!

120708-pelle-5.jpg

29.6.2008

Tänään Asta debytoi näyttelykehässä Järvenpäässä. Kotiintuomisina meillä oli mainio arvostelu ja tuloksena EH1. Tuomari mainitsi Astan erinomaiseksi, mutta koska tyttö hönttäsi ja haukkui kehässä, aleni palkintosija pykälän verran. Astalle siis jatkossa häiriötreenejä massatapahtumissa, jotta jaksaa paremmin keskittyä työskentelyyn isoissakin tapahtumissa:D

Tässä samassa yhteydessä pahoittelut kaikille, jotka olette joutuneet odottamaan vastausta sähköposteihinne. Nyt meillä on vihdoin nettiyhteys täällä uudessa kodissa, joten alan heti purkamaan ruuhkautunutta postilaatikkoani!  


 
15.6.2008
Eilispäivä vietettiin Hyvinkäällä Roturacessa. Joukkueemme Huutosakki, eli Asta, Heta, Aasa ja Milo, ei palkintosijoille yltänyt, mutta erittäin hauskaa oli:)
140608-1.jpg
Aasa, Asta, Heta ja Milo
Eerika ja Riikka, kiitos hauskasta päivästä!
 
 12.6.2008
Huh, nyt alkaa olla suurimmat muuttokiireet jo takana päin! Olemme muuttaneet kaupungin vilinästä maaseudun rauhaan Kirkkonummelle, ja viime viikot ovat kuluneet tiiviisti uutta kotia laittaessa ja uusiin ympyröihin tutustuessa. Sekä ihmis- että koiraväki viihtyy metsän keskellä erinomaisesti:)  

17.5.2008
Tänään kävimme Hetan kanssa Iitissä näyttelyssä. Paikalla oli myös Hetan tuleva sulho Demi, joka rauhallisella ja tasaisella luonteellaan (ja komealla ulkonäölläänkin) hurmasi minut kertakaikkisesti! Näyttelykäynti oli 7-vuotiaalle Demille ihka ensimmäinen, ja koiraherra klaarasi tilanteen kuin vanha konkari ikään. Päivän tuloksiksi saatiin Hetalle EH1, ja Demille H. Hetan arvostelu löytyy tuloksista, ja Demin "pentuja"-sivulta. Reissu oli kaikin puolin onnistunut: sää suosi, saimme tuomarilta perusteelliset arvostelut, ja seura oli mitä parhainta! Merja ja Herkko: kiitos, kun toitte Demin näyttelyyn! Ja Riikalle kiitos hulvattoman hauskasta matkaseurasta;) 
170508-3.jpg
Demi pöydällä 
170508-7.jpg
Heta kehässä
 170508-8.jpg
Heta ja Demi

 
1.5.2008
Meillä oli tänään lettukestit vapun kunniaksi, ja saimme vieraiksemme Aasan omistajansa Eerikan kanssa. Oli todella mukavaa nähdä tätä parivaljakkoa, ja sitä, kuinka hyvin heillä yhteistyö toimii!  Astalla oli erityisen mukavaa, kun sai leikkiä siskonsa kanssa:D Tytöillä löytyi heti yhteinen sävel, eivätkä muut koirat siihen leikkiin mukaan päässeetkään! 
010508-2.jpg
Asta ja Aasa
010508-4.jpg
Asta ja Aasa leikin tiimellyksessä
"Siru-mummi" piti huolen kestityksestä, ja muukin koiraväki viihtyi kutsuilla vallan erinomaisesti;) 
010508-3.jpg
Kaikki uutiset eivät sitten olekaan näin aurinkoisia. Maanantaiaamuna Riikka soitti, ja kertoi, että Pelle on jäänyt auton alle, ja he ovat matkalla eläinlääkäriin. Tämä järkyttävä uutinen pysäytti minut totaalisesti, ja epätietoisten hetkien ajan pelkäsin pahinta. Pelle röntgenkuvattiin, ja selvisi, että lonkkanivel on murtunut, ja tarvitaan leikkaus. Onneksi Pellelle saatiin leikkausaika jo heti maanantai-iltapäivälle, vaikka ensin näytti siltä, että joudutaan odottamaan. Leikkaus meni hyvin, ja Pellen toipumisennuste on hyvä. Tällä hetkellä Pelle on totaalilevossa, ja puolentoista viikon päästä eläinlääkäri arvioi, miten kuntoutusta jatketaan.
Pellelle oli juuri valittu haltija, jolle Pellen piti siirtyä nyt vappuna, mutta nyt Liisa joutuu odottamaan kullanmurunsa kotiutumista, kunnes Pelle on toipunut. Nyt toivotaan, että Pelle toipuu täysin, ja elämä asettuu raiteilleen. Sitten Liisa saa Pellen kotiinsa, ja Pelle aivan oman ihmisensä:)  

27.4.2008
Pellelle on löytynyt koti Helsingistä. Tervetuloa mukaan tiimiin Liisa!

 
26.4.2008
No nyt se cacib tuli Lahdesta, viikon teholaihdutuskuuri tuotti tulosta! Näin ollen Susilla on tarvittavat cacibit koossa, ja kansainvälisen muotovalion arvo saavutettu:) Tänä iltana poksautetaan pullo kuohuvaa, ja tarjoillaan koiraporukalle erityisen herkullinen ateria:D Susin arvostelu löytyy tuloksista.

 
21.4.2008
Tänään Pellelle tehtiin käyttäytymistesti Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa. Testissä mitattiin toimintakykyä ja koulutusominaisuuksia. Pelle oli reipas poika, ja menestyi testissä hienosti, kuten arvata saattoi. Pellen kohdalla luonneominaisuuksien mittaaminen ja käyttäytymisen seuranta jatkuu samalla aikataululla kuin A-pentujenkin kohdalla.
Kävimme eilen Susin kanssa tavoittelemassa cacibia Jyväskylässä, mutta jälleen kynnyskysymykseksi nousi Susin liika uhkeus, josta syystä Susi sai EHn. Susihan on ollut nyt laihdutuskuurilla, mutta tulokset näkyvät hitaasti, ikävä kyllä. Seuraavan kerran näyttelemään lähdetään ensi viikonloppuna Lahteen, katsotaan miten meidän mamman käy siellä:) Jyväskylän arvostelu löytyy tuloksista.  

17.4.2008

Nyt Pelle on saapunut! Haimme tänään lentokentältä mitä suloisimman ja iloisimman Pelle-pojan. Jännitin kovasti etukäteen sitä, miten pentu mahtaa suhtautua matkustamiseen lentokoneen ruumassa, ja aavistelin että noudettaessa Pelle saattaa olla kovin stressaantunut ja jännittynyt, mutta pelkoni osoittautui aivan aiheettomaksi, sillä kun avasin lentoboksin oven, ulos tallusteli häntää heiluttava ja suukkoja antava hyväntuulinen pieni herrasmies. Pelle näyttää olevan varsin reipas ja mutkaton koira, ja juuri niin viehättävä kuin vain toivoa voi! Tässä muutamia kuvia Pellestä: 

 

170308-4.jpg
170308-2.jpg
Frank und Bärbel, vielen Dank für der wunderschöne Hermann! 

11.4.2008

Meillä odotellaan jo suurella innolla uutta "ulkomaan vahvistusta" saapuvaksi: ensi viikolla Hermann von Schloss Lindenau alias Pelle lentää Suomeen pitkän odotuksen jälkeen! Pelle tulee von Schloss Lindenau-kennelistä Saksasta, ja on grossspitz-mittelspitz-roturisteytys. Pojasta kasvanee reilun kokoinen, se oli jo 12 viikon iässä 35 cm korkea.  Kanssamme Pelleä odottelee Huhtalan Riikka, Pelle on meillä yhteisomistuksessa. 


 24.3.2008

Tänään olimme näyttelemässä Susin kanssa Lappeenrannassa. Tavoitteena oli saada Susille viimeinen cacib, mutta se meni tällä kertaa sivu suun, kun arvostelussa rokotettiin ihan aiheellisesti Susin äidillisen pyöreistä muodoista:D Susin tulos oli PN2 ja VACA, joten vallan mainiosti toki. Arvostelu löytyy tuloksista. Reissu oli muutenkin mukava: sain tavata Susin sukulaisia sekä Hetan tulevan sulhon omistajan. Cacib-jahti jatkuu Jyväskylässä ensi kuussa;)

lappeenranta-1.jpg
Ode, Fani ja Susi
lappeenranta-2.jpg

 Fani, Susi ja Ode


 18.3.2008

Takana intensiivinen koulutusviikonloppu Kangasalla! Osallistuin Trainer's Choicen operantin ehdollistamisen kolmipäiväiselle johdantokurssille, jota kanakurssiksikin kutsutaan. Koulutustekniikan opetus tapahtui kanojen avulla, jotka osoittautuivat todella armottomiksi opettajiksi paljastaessaan kouluttajan tekniset virheet hyvin nopeasti. Viikonloppu oli hyvin antoisa sekä innostava, kuten odotinkin. 

Lähellä kun olin, kävin kylässä myös Zaran, Juulian ja Sakun luona. Tyttö oli kasvanut kovasti sitten viime näkemän! Juulia ja Saku: kiitos kestityksestä:) Marsipaanispitzit olivat todella hienot! 

 

kanakurssi.jpg 10.2.2008

Olimme pitkästä aikaa misseilemässä Susin kanssa, tällä kertaa Virossa kansainvälisessä näyttelyssä. Kotiintuomisina meillä oli kaikki mitä toivottiinkin, Susi oli rotunsa paras saaden sertin ja cacibin. Susi on siis nyt myös EST MVA, ja inttivalioon on matkaa enää yhden cacibin verran. Viimeistä cacibia lähdetään saalistamaan kevään kv-näyttelyihin:) Lisään Susin arvostelun tuloksiin, kun olen saanut sen käännettyä.


  5.1.2008

Tänään oli koko A-pentue koolla: tapasimme käyttäytymistestin merkeissä Helsingissä. Testi järjestettiin Suomen Eläinkoulutuskeskuksen toimesta, ja testaajina toimivat samat henkilöt kuin pentutestissä pentujen ollessa 7,5 viikon ikäisiä. Testissä arvioitiin pentujen toimintakykyä, koulutusominaisuuksia ja käsiteltävyyttä, ja kaikki tytöt suoriutuivat testistä mallikkaasti.

Oli todella mukavaa nähdä koko pentue koolla. Assi ja Markus, Eerika ja Juulia: suurkiitos kun pääsitte tulemaan!

050108-2.jpg
050108-3.jpg

 Aamu 

050108-4.jpg

 Zara 

050108-5.jpg
Aasa

 3.12.2007

Taidan olla hieman laiska päivityksissä:) Vuosi alkaa olla lopuillaan, ja kiirettä pitää niin työ- kuin harrastusrintamallakin! Asta kasvaa ihan kohisten, ja taitaa siitä aika iso tyttö tulla: 13 viikon iässä painoa 4,2kg, ja suuntaa antavan mittauksen mukaan korkeutta 27cm. Virtaa tytössä on kuin pienessä kylässä, Asta vastaa koulutukseen aivan mahdottomalla innolla!

 Aasa palasi meille oltuaan vajaan viikon uudella omistajallaan, joka kaikesta harkinnastaan huolimatta totesi, ettei hänestä ole koiran omistajaksi. Niinpä meillä riitti jonkin aikaa vilinää ja vilskettä, kun kaksi pikkupentua piti minut kiireisenä koulutuksineen ja sosiaalistamisineen. Oli todella mielenkiintoista päästä seuraamaan myös Aasan kehitystä ja koulutusominaisuuksia tavanomaisen luovutusiän jälkeenkin, ja verrata sisaruksia keskenään. Nyt Aasa on jo muuttanut oman ihmisensä luokse, ja mikä ihaninta, ihan lähelle Espooseen:) 

Susi on ollut treenitauolla astutuksesta asti, ja intoa tekemiseen riittää! Vuoden vaihteen jälkeen jatketaan taas agilityssa, sitä ennen Susi saa tyytyä kotitreeneihin. Heta osallistui Ossin kanssa syksyllä arkitottelevaisuuskoulutukseen, ja keväällä on tarkoitus paneutua tytön kanssa tokon saloihin. Ryhmää en ole vielä löytänyt, joten täytyy pitää silmät auki!  

Ensi viikonloppuna suuntaamme Hetan kanssa messariin. Heta on kasvattanut kauniin tuuhean turkin, ja sai muuten juuri myös Suomen kansalaisuuden, kun on nyt Suomenkin rekisterissä;)  


  22.10.2007

Edellisestä päivityksestä on totta vieköön vierähtänyt aikaa: Pentujen viimeiset viikot siipieni suojassa työllistivät minut lähes täysipäiväisesti, ja pentujen kanssa puuhailulta liikenevän ajan käytinkin pääsääntöisesti vain nukkumiseen:D Lapset lähtivät maailmalle viime viikonloppuna; Alku Vammalaan, Aasa Loimaalle, ja Aamu Turkuun. Astan jätin kotiin, joten ei tässä pääse lekottelemaan vielä pitkään aikaan, pikkuisen kanssa töitä riittää kyllä ihan varmasti:) Koti tuntuu nyt varsin rauhalliselta ja siistiltä, vaikka Asta omalta osaltaan kyllä pitää huolen menosta ja meiningistä! 

Heti kun vain joudan, kirjoitan näille sivuille raportin A-pentueen sosiaalistamisohjelmasta ja pentuetestauksesta, jonka teki Suomen Eläinkoulutuskeskuksen Erkku Kottonen. Samoin kuvia lisään galleriaan, niitä on koneella satapäin:) Tarkoitukseni oli kyllä raportoida tapahtumista vähintään viikoittain, mutta taisinpa hieman yliarvioida oman ehtimiseni...:D  


 16.9.2007

Tänään kävimme Hetan kanssa Hyvinkään näyttelyssä. Heta menestyi vallan mainiosti, oli ROP ja sai ensimmäisen Suomen sertinsä! Ryhmäkilpailuun emme enää jääneet, sillä jo aamupäivällä olimme niin kohmeessa kylmästä, että odotteleminen iltapäivään ei juuri houkutellut.

Pentulaatikossa käy jo melkoinen vilske! Pennut kävelevät ja leikkivät jo täyttä päätä, ja kasvavat edelleen melkoista vauhtia:)  


 30.8.2007

Pentulaatikossa kaikki hyvin:) Kaikki pennut kasvavat hurjaa vauhtia, ja Susi on mitä huolehtivaisin emo.


 27.8.2007

Varhain tänä aamuna Susi synnytti neljä mustaa narttupentua.  

27082007-1.jpg


 26.8.2007

Susin lämpö kävi tänään alhaalla, joten synnytys on lähellä. Susi on rauhallinen, rento ja muhkea: 

25082007.jpg


 20.8.2007

Susi sen kuin vain pyöristyy:) Eilisessä punnituksessa Susin paino oli 9,6kg. Masu on jo melko muhkea, ja pentujen liikkeet tuntuvat usein ja selvästi. Välillä käy sellainen vilske ja rummutus, että liikkeitä voi myös katsella, eikä vain tunnustella. Tässä pari kuvaa mamma-Susista ottamassa rennosti:

200807-2.jpg
2008207-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

200807-3.jpg